Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı

ODAP Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı 14 Haziran 2022 tarihinde Proje Yetkilileri ve Paydaşlarının katılımı ile Ankara’da düzenlendi.

10 Aralık 2021 tarihinde uygulanmaya başlayan Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesinin altı aylık Yönlendirme Komitesi Toplantılarının ilki, Proje Konsorsiyum Lideri Eductrade S.A yetkilileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ve Proje Faydalanıcısı Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Operasyon Koordinasyon Birimi yetkilileri ile proje paydaşlarının katılımı ile 14 Haziran 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

58 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Proje Konsorsiyum Lideri Eductrade yetkilisi Sn. Pedro ALTUBE, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Sn. Mustafa BALCI, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Sn. Süreyya ERKAN ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Sn. Halil İbrahim TOPÇU’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından proje takım lideri Nuzzly RUIZ DE FORSBERG tarafından proje tanıtım sunumu yapıldı. Projenin ilk 6 ayında gerçekleştirilen ve ikinci 6 ayı için planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Katılımcılar proje faaliyetleri ve çalışmalar ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.

Bir sonraki Yönlendirme Komitesi Toplantısının Aralık 2022’de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.