ODAP Açılış Konferansı

Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi Açılış Konferansı 26 Temmuz 2022 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi resmi açılışı 26 Temmuz 2022, Salı günü Ankara’da düzenlendi. Açılış töreni, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek AŞKAR ev sahipliğinde; Konsorsiyum lideri Eductrade S.A. Genel Müdür Yardımcısı Julio NOGUÉS, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Laurent GUIRKINGER’in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen bölümlerde Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur GÜRGAN ve ORT Uruguay Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Akademik Danışmanı Dr. Gabriel Diaz MAGGIOLI tarafından sırasıyla Türkiye’de Ortaöğretime Devam ve Okullaşma Oranları ve Avrupa Birliği’nde Erken Okul terki üzerine sunumlar gerçekleştirildi.

Açılış konferansı, Prof. Dr. Uğur GÜRGAN moderatörlüğünde; panelistler, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Serkan KOCABAŞ, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir ÇINKIR, UNICEF Eğitimde Fırsat Eşitliği Program Yöneticisi Doç. Dr. Kâmil KURTUL ve Keçiören Genç Osman Anadolu Lisesi Okul Müdürü Semiha BUDAK BALI eşliğinde “Ortaöğretime Devam ve Okullaşma Oranları” Paneli ile tamamlanmıştır.