Pilot Okul Ziyaretleri Başladı

ODAP Entegre Modeli’nin uygulama süreçlerinin izlenmesi için pilot okullara ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Ziyaretler öncesinde her il için İl Okul Ziyaret Ekipleri kuruldu. Teknik Destek Ekibi’nden 2 uzman, 2 MEB personeli ve 2 İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden oluşan Okul Ziyaret Ekipleri, illerdeki pilot okullarda modelin uygulama süreçlerini izlemek ve okullara rehberlik etmek üzere sahada bulunacak.

İlk ziyaret 19-20 Ekim tarihlerinde Şırnak’taki pilot okullara yapıldı. Ardından 24-25 Ekim’de Çankırı, 26-27 Ekim’de Afyonkarahisar ve 30-31 Ekim’de  Ağrı’da bulunan pilot okullara ziyaretler gerçekleştirildi. Okul ziyaretlerinin 2-3 Kasım’da Hakkâri ve Sakarya, 7-8-9 Ekim’de Şanlıurfa, 23-24 Kasım’da Nevşehir, Bingöl ve Trabzon; 30 Kasım-1 Aralık’ta Hatay, 4-5-6 Aralık’ta İstanbul, 6-7-8 Aralık’ta Ankara ve yine 7-8 Aralık tarihlerinde Tekirdağ’da  yapılarak,  Aralık  ayının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Ziyaretlerin sonunda her  okul için izleme sonuçlarını içeren  il raporları hazırlanacak. Söz konusu raporlar, pilot uygulama aşamasının sonunda hazırlanacak olan Nihai İzleme Raporu’nun oluşturulmasında kullanılacak.