ODAP 4. Operasyon Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı

ODAP  kapsamında kaydedilen ilerlemelerin ve gelecekte yapılması planlanan çalışmaların Proje paydaşları ile paylaşıldığı Operasyon Yönlendirme Komitesi Toplantılarının dördüncüsü Ankara’da  gerçekleştirildi.

Toplantıya, projeye  destek veren paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri, AB Türkiye  Delegasyonu, Millî Eğitim Bakanlığı  ve Proje’nin kontrat makamı  olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Operasyon Koordinasyon Birini üyeleri ile Teknik Destek Ekibi  katıldı.

Operasyon Yönlendirme Komitesi Toplantısı, Proje Direktörü Louis Tanguy’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, projede bugüne kadar çok yol kat edildiğini söyleyerek, katılımcılardan görüşlerini paylaşmasını istedi. Balcı, “Projenin  daha iyi uygulanması için sizlerin birikiminden istifade edeceğiz” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına konuşan Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Murat Çetin ise konuşmasında, eğitimin ülkenin yükselmesinde çok önemli olduğunu belirterek, bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı ile proje yapmaya çok önem verdiklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Özel Büro Daire Başkanı Hatice Özdemir, çocukları eğitim – öğretim sürecinin içinde  tutmak için okula severek gelmelerini  sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Daire Başkanı Özdemir, “Türkiye çok büyük bir coğrafya ve  çocukların okula gelmeme sebepleri farklılıklar  gösteriyor. Çok farkı projelerle, çocuklarımızı “Türkiye Yüzyılı” için yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra, ODAP Projesi Takım Lideri Cleofe Guardigli projenin son 6 ayında yapılan çalışmaları anlattı.   Geliştirilen ODAP Entegre Modeli ve Erken Uyarı Sistemi hakkında katılımcılara bilgi verildi ve  sonraki 6 ay içinde yapılması  planlanan çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ve görüşlerin alınmasının ardından  sona erdi.