Mentorluk Uygulamaları Çevrimiçi Bilgilendirme Semineri

ODAP kapsamında  hazırlanan mentorluk çalışmalarının uygulanmasına başlamadan önce 50 pilot okulun ODAP Okul Ekibi temsilcileri, PDR öğretmenleri ve okullarda mentorluk yapacak tüm öğretmenlerin katılımı ile 8 Şubat 2024 tarihinde çevrimiçi bir Mentorluk Bilgilendirme Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda katılımcılara, eğitim – öğretim yılının ikinci döneminde tüm pilot okullarda başlayacak olan mentorluk çalışmalarının kapsamı,  nasıl uygulanacağı,  değerlendirme formlarının nasıl doldurulacağı ve nasıl raporlanacağı konularında bilgi verildi.

Mentorluk uygulamaları, okullardaki PDR öğretmenlerinin koordinatörlüğünde diğer branşlardaki öğretmenler tarafından yapılacak. Uygulama öncesinde yol gösterici olması amacıyla ODAP kapsamında Mentorluk Hizmetleri Öğretmen Kılavuzu ve Örnek Etkinlikler Kitapçığı hazırlanarak, okullara  gönderildi. Okullar, dokümanların  ODAP internet sitesinden de indirilebileceği hakkında bilgilendirildi.

Mentorluk uygulamalarından eğitim öğretim yılının sonuna kadar her okulda bireysel mentorlükten  en az 30, grup  mentorlüğünden ise  en az 70 öğrencinin yararlanması planlanıyor.