Ankara’da Örgün Eğitimi Terk Eden Çocuklar ve Aileleri İçin Bilgilendirme Semineri

Okulu erken terk eden çocukların eğitime yeniden dahil edilmesine yönelik  bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

ODAP kapsamında hazırlanan  ve ilki Şırnak’ta düzenlenen Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Seminerleri’nin ikincisi 30 Ekim tarihinde Ankara’da yapıldı.

Seminere, ODAP’ın Ankara’daki pilot okulları olan Bağlum Şehit Yakup Çapat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Piri Reis Anadolu Lisesi, 50. Yıl Şehit Uhud Kadir Işık Anadolu Lisesi, Altıağaç Anadolu Lisesi ve Akdere Anadolu Lisesi’nden okulu terk eden öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrencilerin eğitimleri için mücadele etme motivasyonlarını arttırmak ve aileler ile iş birliğini  geliştirmek amacıyla düzenlenen seminerde, grup çalışmaları da yapıldı. Veliler “Okul reddi problemleri ve riskleri ile mücadele yolları, çözüm önerileri” konusunda çalışırken, öğrencilere yönelik olarak “Yaratıcı eğitim içeriğiyle iş birliğine dayalı öğrenme etkinliği” gerçekleştirildi.

“Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Seminerleri” ile katılımcıların, eğitimin bireysel ve toplumsal hedefleri, okula devamın önemi ve okul ile aile arasındaki iş birliğinin gerekliliği hakkında farkındalık kazanmaları hedefleniyor.

Toplam 5 ilde gerçekleştirilecek olan seminerlerin üçüncüsünün Şanlıurfa’da yapılması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir