Şanlıurfa’da Örgün Eğitimi Terk Eden Çocuklar ve Aileleri için Bilgilendirme Semineri

ODAP kapsamında hazırlanan ve ilki Şırnak’ta, ikincisi ise Ankara’da düzenlenen Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Seminerlerinin üçüncüsü, okulu terk etmiş öğrencilerin ve velilerin katılımıyla  10 Kasım’da Şanlıurfa’da yapıldı.

Okulu erken terk eden çocukların eğitime yeniden dahil edilmesine yönelik olarak  aileleri ve çocukları bilgilendirmek ve onların okula geri dönmelerini sağlamak amacıyla yapılan seminer, ODAP Entegre Modeli’nin tanıtımıyla başladı.   Seminerde Ortaöğretim öğrencilerinin devamsızlığının ve erken okul terkinin önlenmesine yönelik ODAP kapsamında hayata geçirilen tedbirler hakkında   katılımcılara bilgi verildi ve Türkiye’deki eğitim sistemi kapsamında, gençlere  sunulan alternatif seçenekler anlatıldı.

Öğrencilerin  okula devam etme motivasyonlarının güçlendirilmesi için  grup çalışmalarının da  yapıldığı seminerde, veliler erken okul terkinin yol al açacağı riskler hakkında bilgilendirildi ve  okul- aile iş birliğinin önemi vurgulandı.

Toplam 5 ilde yapılması planlanan Örgün Eğitimi Terk Eden Çocuklar ve Aileleri İçin Bilgilendirme Seminerleri, Trabzon  ve İstanbul’da  da düzenlenerek, aralık ayı içerisinde gerçekleştirilerek  tamamlanmış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir